FENA/maglajinfo.com
vijesti zdk 697

Školarci sretno!

Počelo drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u ZDK-u

24.01.2019. 10:50 0

Nakon što su se 16. januara u školske klupe vratili đaci koji se obrazuju po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, jutros su u školske klupe sjeli i đaci u Zeničko-dobojskom kantonu iz škola po Nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku, za koje je također završio zimski raspust.

Nastavu u tom kantonu, u 65 osnovnih i 35 srednjih škola, pohađa 31.223 osnovca i 11.606 srednjoškolaca, odnosno nešto manje od 43.000 đaka.

- Nastava je počela prema planu i kalendaru, osim u Drugoj osnovnoj školi Zavidovići i OŠ 'Rešad Kadić' u Brnjicu kod Kaknja. Jedino su oni tražili odgodu do ponedjeljka, jer nisu okončali sve sanacione radove - kaže ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK-a Mensur Sinanović.

S obzirom da u ZDK-u i jutros provejava snijeg, ministar Sinanović najavljuje kako će tokom vikenda, jer su najavljene nove veće količine snijega, pratiti situaciju na terenu. Bude li potrebno, nakratko će ponovo prekinuti nastavu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.