Počeo 11. Sajam privrede ''Biznis 2015'': Zbog značaja ovog događaja odgođena i sjednica Vlade FBiH

21.05.2015. 15:02 0

Više od 80 privrednika iz cijele BiH izlaže danas na 11. Sajmu privrede „Biznis 2015“ Tešanj, javlja reporter novinske agencije Patria.

Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je novinarima da je sjednica Vlade FBiH odgođena zbog sajma u Tešnju, što dovoljno govori o kakvom događaju je riječ.

- Danas je ovo najvažniji događaj, gdje se okupljaju privrednici naše zemlje – rekao je Novalić.

Tešanj je jedna od najrazvijenijih općina u BiH. Općinski načelnik Suad Huskić rekao je da svaki 17. šleper robe koji se izvozi iz BiH ide upravo iz Tešnja.

- Samo u posljednje dvije godine broj zaposlenih u općini Tešanj porastao je za 16 posto, a za čak 49 posto više u odnosu na 1991. godinu koja se uzima kao vrhunac razvoja u BiH – kazao je Huskić.

Sajam privrede u Tešnju traje od 21. do 23. maja. Osim izložbeno-prodajnog dijela bit će organiziran i veliki broj okruglih stolova i panel diskusija.

Primarni cilj Sajma je razvijanje poslovnih aktivnosti i porast privrednih investicija u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da preraste u jedan od najznačajnijih domaćih sajmova.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.