maglajinfo.com
vijesti zdk 633

Projekat finansira Ambasada SAD

Počeo projekat tromjesečne eko-kampanje ''Čista rijeka Bosna''

27.03.2018. 16:51 0

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je, u svojstvu glavnog partnera, uključen u projekat tromjesečne eko-kampanje ''Čista rijeka Bosna'', kojeg provodi Rotor - organizacija za razvoj turizma regije Doboj.

Projekat je započet na Svjetski dan voda 22. marta, a finansira ga Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Eko kampanja se realizira pod sloganom "Siđimo do rijeke. Budimo dio rješenja, a ne zagađenja". Cilj kampanje je podizanje ekološke svijesti stanovništva i animiranje raspoloživih resursa u partnerskim gradovima za poboljšanje eko stanja u slivu Bosne. 

Partneri su gradovi i općine u dolini Bosne, od izvora ka ušću, i to Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj Jug, Doboj, Modriča i Bosanski Šamac.

Tokom trajanja kampanje bit će održane promotivne akcije čišćenja u partnerskim gradovima, kao i niz drugih aktivnosti, poput edukacije osnovaca, promocije eko-filma, te postavljanja eko-turističkih bilborda uz glavnu saobraćajnicu u slivu Bosne.

Završna faza kampanje će biti uvezivanje i promocija partnerskih lokalnih zajednica i udruženja, koji će nastaviti saradnju na poboljšanju ekološkog i turističkog imidža područja sliva i nakon završetka projekta.

Aktivnosti kampanje bit će objavljivane i na facebook fan stranici i YouTube kanalu "Čista Rijeka Bosna".

Web stranica www.cista-rijeka-bosna i aplikacija za mobilne telefone CRB će od početka aprila biti u funkciji i predstavljati partnerske gradove, i pružati mogućnost prijavljivanja novih nelegalnih odlagališta, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.