Početak nastave u školama na području ZDK

31.08.2016. 16:58 0

Nova školska godina na području Zeničko-dobojskog kantona počinje sutra, 1.septembra, a u klupe će u osnovnim i srednjim školama na području ovog kantona ući 43.702 učenika i učenica.

Početak nastave u novoj školskoj godini u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona obilježit će se prigodnom svečanosti u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u Zenici.

Prisutnima će se obratiti predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja, a planirano je da ove školske godine prvi školski sat u svim školama Zeničko-dobojskog kantona počne intoniranjem državne himne.

Nekoliko školskih objekata na području ZDK-a je, osim redovnog održavanja učioničkih i kabinetskih prostora, ove godine imalo i temeljitije rekonstrukcije objekata. U nekoliko škola i dalje je u toku rekonstrukcija vanjskih fasada i krovova s utopljavanjem i povećanjem energetske efikasnosti objekata, tako da će mnogi učenici i radno osoblje u školama imati bolje uvjete za rad i učenje. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.