FENA
vijesti zdk 636

Počeli radovi na izgradnji kompleksa za pripadnike MUP-a ZDK-a

24.11.2016. 17:53 0

Polaganjem kamena temeljca, u prisustvu brojnih gostiju i građana, danas su u Zenici počeli radovi na izgradnji novog kompleksa za potrebe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u čijem sastavu će se nalaziti centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralna arhiva.

Radi se o izuzetno modernom i funkcionalnom objektu s poligonom za taktičku obuku s tornjem za alpinizam, poligon za obuku s preprekama, streljana, teretana, bazen namijenjen za ronilačku obuku, trim kabinet, prostorije za smještaj i obuku službenih pasa, prostorije za smještaj službenih konja, dva heliodorma, te mnogi drugi sadržaji namijenjeni za edukaciju i psiho-fizičku obuku policijskih službenika.

Budući kompleks gradi se na parceli površine blizu 6000 metara kvadratnih, a ukupna korisna površina objekta bit će oko 5200 m2.

Svečanosti koja je danas upriličena u Zenici prisustvovali su premijer ZDK-a Miralem Galijašević, ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić, potpredsjednica Parlamenta Federacije BiH Vesna Švancer, ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, direktor ICITAP-a Charles W. Bennett, te direktori i komesari policijskih agencija.

- Policija Zeničko-dobojskog kantona postiže značajne rezultate, a najbolju ocjenu o našem radu dat će naši sugrađani i organi zaduženi za ocjenjivanje našeg rada. Ova za nas važna investicija jača dostojanstvo, ponos i motivaciju svim policijskim službenicima i uposlenima u MUP-u ZDK i obavezuje nas na zalaganje i postizanje što boljih rezultata, kazao je policijski komesar Semir Šut.

Kamen temeljac za novi kompleks Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a položili su ministar Arsenić, policijski komesar Šut i premijer Galijašević.

Ukupna planirana vrijednost građevinskih radova iznosi oko 6.273.000 KM, a radove će izvoditi zeničke kompanije Almy, Arel i Almy Gradnja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.