maglajinfo.com
vijesti zdk 476

Pojačan inspekcijski nadzor poštivanja naredbe Kriznog štaba ZDK

14.08.2020. 08:17 0

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavijestila je sve pravne i fizičke osobe na području Zeničko-dobojskog kantona da će kantonalni inspektori u narednom periodu vršiti pojačan inspekcijski nadzor nad provođenjem nove naredbe naredbe Kriznog štaba u ugostiteljskim objektima na području ZDK.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona donio je dana 07.08.2020. godine Naredbu broj: 11-33-1335-109/20, koja se primjenjuje od 11.08.2020. godine, a koja je donesena u uslovima usložnjene epidemiološke situacije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Inspekcijski nadzori vršit će se svaki radni dan kako u redovnom radnom vremenu tako i u poslijepodnevnim satima, kao u i dane vikenda

U slučaju da se prilikom inspekcijskih nadzora provođenja Naredbe utvrdi da se ista ne poštuje, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, će u skladu sa svojim ovlaštenjima poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, koje uključuju i pokretanje krivičnih prijava protiv počinioca koji ne izvršavaju naredbu u uslovima pandemije Covid – 19,  za krivična djela kažnjiva po Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.