maglajinfo.com
vijesti zdk 1107

Poziv na oprez

Pojačan policijski nadzor ustanova od općeg značaja na području svih općina ZDK

27.11.2015. 21:32 0

S ciljem povećanja stepena zaštite sigurnosti građana, MUP Zeničko-dobojskog kantona pojačao je nadzor ustanova od općeg značaja, a škole su pojačale kontrolu kretanja unutar i u blizini objekata.

Sve se radi kako bi se građani osjećali sigurnije i spriječile moguće nemile situacije. Policija je pojačala nadzor nad bezbjednošću građana u svim općinama i gradovima Zeničko-dobojskog kantona, u svjetlu usložnjavanja bezbjednosne situacije u svijetu, ali i nemilih događaja u Sarajevu i Zavidovićima.

Iako se bezbjednosna situacija u ovom kantonu može ocijeniti zadovoljavajućom, treba biti oprezan. Ovakve aktivnosti se poduzimaju u cijeloj državi. Komesar MUP-a ZDK, Semir Šut, pozvao je privredne subjekte i sve građane da i sami rade na zaštiti vlastite i sigurnosti svoje imovine. 

Istovremeno, menadžmentima osnovnih i srednjih škola i rektoru zeničkog Univerziteta, Ministarstvo obrazovanja uputilo je instrukciju da pojačaju nadzor nad kretanjem lica u blizini i unutar ovih objekata. Na ulazima u školske objekte postavljena su odgovarajuća obavještenja, javila je RTV Zenica. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.