maglajinfo.com
vijesti zdk 860

Policijski službenici izdali 395 prekršajnih naloga vozačima vozila sa stranim tablicama

31.03.2016. 17:33 0

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 23. do 30. marta 2016. godine realizovali akciju pojačane kontrole vozača i vozila na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim tablicama.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na sankcionisanje vozača koji su upravljajući svojim vozilima počinili prekršaje zabilježene stacionarnim radarima na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja i drugih prekršaja shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

- Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 1.601 vozilo sa inostranim registarskim tablicama, kojom prilikom je utvrđeno da su 282 vozila počinila prekršaje u proteklom periodu, registrovane stacionarnim radarskim sistemima na području Zeničko-dobojskog kantona, te je tom prilikom izdato 395 prekršajnih naloga. Moguća naplativnost novčanih kazni izrečenih tokom zavedene akcije iznosi 12.400,00 KM, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.