maglajinfo.com
vijesti zdk 1304

Policijskim stanicama Tešanj i Maglaj uručena nova vozila

7.02.2020. 09:04 0

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u prisustvu policijskog komesara Semira Šuta te načelnika policijskih uprava III i IV Vedada Šečića i Nijaza Klinčevića, uručio je jedno novo službeno vozilo policijskoj stanici Maglaj i tri službena vozila Policijskoj upravi IV čije sjedište je u Tešnju a u čijem sastavu djeluju policijske stanice Tešanj, Doboj - Jug i Usora, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Ključeve novih službenih vozila u srijedu, 5. februara preuzeli su komandir policijskih stanica Maglaj Alen Mušić i načelnik Policijske uprave IV Nijaz Klinčević.

Uručenju novih službenoih vozila policijskim stanicama prisustvovali su, u Maglaju, Emira Drnda Čičeklić, poslanica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i u Tešnju, Himzo Smajić, poslanik u Skupštini zeničko-dobojskog kantona, te načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

Dodjelom službenih vozila policijskoj stanici Maglaj i Policijskoj upravi IV, plan koji je podrazumijevao kupovinu 16 novih službenih vozila i njihovo stavljanje na raspolaganje policijskim upravama i policijskim stanicama na području Zeničko-dobojskog kantona u cijelosti je realiziran. Nova službena vozila u značajnoj mjeri će povećati pokretljivost i efikasnost policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u izvršavanju njihovih svakodnevnih poslova i zadataka, što će rezultirati povećanjem stepena lične sigurnosti građana koji žive i rade na području Kantona i sigurnosti njihove imovine.

U narednom periodu, u saradnji sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona, bit će nastavljena dodjela svih vidova materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za efikasan, stručan i profesionalan rad policijskih i drugih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, stoji u saopćenju Kabineta ministra. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.