maglajinfo.com
vijesti zdk 1050

Dan policije MUP-a ZDK

Položeno cvijeće na spomen-ploču podignutu poginulim pripadnicima MUP-a ZDK

11.05.2016. 19:33 0

U okviru obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, danas su ministar Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut položili su cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima ovog Ministarstva, poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

U obraćanju prisutnim članovima porodica poginulih i preminulih policajaca ministar i policijski komesar su naglasili da je ovo jedan od načina da se očuva uspomena na sve policajce koji su dali ono najvrijednije što su imali, svoje živote, prilikom izvršavanja redovnih zadataka i da njihov doprinos društvu i zajednici neće i ne smije biti zaboravljen.

Kako su istakli u svom obraćanju, ovo je prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su u toku odbrambeno oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.

Cvijeće su položili i predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Zeničko-dobojskog kantona, Sindikata policije Zeničko-dobojskog kantona, te Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zenica.

Nakon polaganja cvijeća, zajedno sa članovima porodica poginulih pripadnika policije organizovan je odlazak za Maglaj, gdje je upriličena posjeta starom gradu, odlazak u džamiju Kuršumliju, te zajednički ručak.

Kao i prethodnih godina, u okviru obilježavanja Dana policije, službenici Ministarstva su u proteklom periodu posjetili porodice poginulih i preminulih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojima su uručili prigodne pakete.

Takođe, ovom prilikom obavještavamo naše građane da će timovi Specijalne policijske jedinice, tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, na području grada Zenica, tačnije uže gradske zone, na više lokacija izvoditi taktičke i pokazne vježbe, kojim će biti prezentirane tehnike borilačkih sportova i samoodbrane, vježbe sa službenim psima, kao i vježbe Alpinističkog tima.

Cilj ovih vježbi je da se na jedan veoma realističan način našim građanima predstave vještine pripadnika Specijalne policijske jedinice, te demonstriraju specifične situacije u kojim, dobro obučeni i uvježbani pripadnici ove jedinice, u vrlo kratkom vremenskom roku izvršavaju postavljene zadatke i situaciju stavljaju pod kontrolu.

Stoga, naglašavamo da se radi o vježbama koje će biti izvođene u okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uz poštivanje mira građana, bez bilo kakvih ometanja, sa željom da našim građanima približimo rad i djelovanje ove posebne jedinice, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.