NAP/AA
vijesti zdk 1677

Porođajnom odjelu KB Zenica donirana oprema u vrijednosti 490.000 eura

25.01.2016. 16:47 0

Visoka delegacija Republike Turske koju je predvodio ambasador Turske u BiH Cihad Erginay, i u kojoj su bili gradonačelnik općine Kartepe Huseyin Uzulmeza te direktor kompanije Howon Otomotiv, Cem Kurtis, danas su građanima Zeničko-dobojskog kantona donirali medicinsku opremu koja je isporučena službi za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica.

Medicinska sredstva kojima je opremljen i adaptiran odjel za ženske bolesti i porodilište KBZ u vrijednosti je oko 490.000 eura.

Visokom gostu i donatorima zahvalili su se premijer Vlade ZDK Miralem Galiješević, gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović i v.d. direktor Kanonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac. Turska kompanija "Howon Otomotiv" i prijateljska općina Kartepe donirali su veću količinu medicinskih sredstava, kojima je opremljen i adaptiran odjel za ženske bolesti i porodilište KBZ-a, u vrijednosti od 490.000 eura.

Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović je, zahvaljujući se na donaciji, iskazao veliko zadovoljstvo načinom na koji je realizirana ova donacija i naglasio da će se i dalje nastaviti saradnja s turskom općinom Kartepe.

Ambasador Cihad Erginay istakao je da kako je ova donacija nastavak uspješne suradnje koju su u proteklom periodu začeli pripadnici Armije Turske i brojna udruženja, kompanije i građani Turske. Nakon svečanog otvaranja i obilaska važnog bolničkog odjela v.d. direktor Rasim Skomorac iskazao je veliku zahvalnost kompaniji "Howon Otomotiv" i gradonačelniku općine Kartepe na značajnoj donaciji, koja će u narednom periodu puno značiti građanima Zeničko-dobojskog kantona.

"Čast je biti danas ovdje i ovo je jedan od projekata u koje nismo stigli ni posumnjati, a već su bili realizirani. Vjerujem kako će ovakvih projekata za našu bolnicu biti još puno, i da ćemo je učiniti još boljom, ljepšom i funkcionalnijom", istakao je Skomorac.

Kantonala bolnica u Zenici je tokom prošle godine obavila preko 3.000 poroda i jedan je od važnih segmenta u zaštiti najmlađe populacije u ZDK

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.