maglajinfo.com
vijesti zdk 411

Potpisan sporazum po Programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

13.06.2017. 15:40 0

U Federalnom zavodu za zapošljavanje u Sarajevu dana je potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji između Federalnog zavoda za zapošljavanje, Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona o sufinansiranju zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca.

U ime Federalnog zavoda za zapošljavanje Sporazum je potpisala direktorica Helena Lončar, u ime Vlade Zeničko–dobojskog kantona, ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković a u ime Službe za zapošljavanje, direktor Ante Pešić.

Projekat podrazumijeva sufinasiranje zapošljavanja djece šehida visoke i više stručne spreme na period od 12 mjeseci te srednje stručne spreme na period od 6 mjeseci.

S obzirom da se radi o pilot projektu, kojim se prvi put udružuju sredstva na implementaciji konkretnog projekta zapošljavanja samo jedne kategorije boračke populacije, od njegove uspješne realizacije zavisit će i saradnja u narednom periodu koja će uključiti i ostale kategorije boračke populacije (RVI, demobilizirane branioce...)

Za realizaciju ovog projekta sredstva će biti obezbijeđena iz Budžeta Federalnog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 175.000 KM, te iz Budžeta Ministarstva za boračka pitanja u iznosu od 100.000 KM.

Implementacija projekta će ići preko Službe za zapošljavanje Zeničko–dobojskog kantona.

Ovo je treći projekat u u Zeničko–dobojskom kantonu u ovoj godini koji se odnosi na zapošljavanje pripadnika boračke populacije, s obzirom da je po projektima zapošljavanja i samozapošljavanja procedura u toku.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.