maglajinfo.com
vijesti zdk 1242

Potpisani granski kolektivni ugovori za osnovno i srednje obrazovanje u ZDK-u

24.11.2016. 17:39 0

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i predstavnici Kantonalnih odbora sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja za teritorij ovog kantona potpisali su danas usaglašene granske kolektivne ugovore koji će vrijediti naredne dvije godine.

Ugovore su potpisali resorni kantonalni ministar Mensur Sinanović, i predsjednici dvaju sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja Selvedin Šatorović i Dževad Hadžić.

Na obje strane izražena je zahvalnost na kooperativnosti i uvažavanju partnera u socijalnom dijalogu, a Šatorović i Hadžić su istakli da se kolektivnim ugovorima, koji važe  za dvije školske godine, zadržavaju već dostignuta prava uposlenih u djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Nakon potpisivanja predstavnici sindikata su izrazili željenje da na nivou Federacije BiH još nisu usaglašeni kolektivni ugovori koji bi važili za  područje Federacije i u kojima bi Vlada FBiH bila garant istih prava za sve uposlene u obrazovanju.

Današnjem potpisivanju kolektivnih ugovora za teritoriju Zeničko-dobojskog kantona prisustvovali su predsjednik KO Sindikata ZDK-a Mirnes Isaković i članovi rukovodstava Sindikata obrazovanja iz više kantona Federacije BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.