Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović u posjeti ZDK

2.03.2017. 15:47 0

U okviru jednodnevne posjete Zeničko-dobojskom kantonu, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović sastala se danas u Zenici sa kantonalnim premijerom Miralemom Galijaševićem, članovima Vlade ZDK i rukovodstvom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

- Razgovarano je o stanju na području Kantona, o stanju u privredi i ostalim segmentima života, a naš razgovor je bio obostrano koristan, jer smo prezentirali  neka sistemska rješenja u sferi zakona i  ostalih akata, odnosno rješenja koja dolaze s nivoa Federacije BiH i sugerirali - kazao je nakon sastanka Galijašević.

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović napomenula je da razumije nastojanja kantonalne vlasti za pronalaženje načina da se ubrza primjena određenih zakonskih rješenja.

- Konkretno radi se o zakonima o raspodjeli javnih prihoda i o šumama, i ono što je posebno interesantno je Prostorni plan Federacije BiH, koji je interesantan ne samo za Zeničko-dobojski kanton, nego i za ostale kantone. Razgovarali smo i o pitanjima iz zdravstva, tako da smo upoznati i sa ovim problemima, a posebno smo zainteresirani na koji način se možemo uključiti u njihovo rješavanje. Drago mi je da Skupština Zeničko-dobojskog kantona radi na način da je u direktnoj korelaciji s Federalnim parlamentom i da aktivno učestvuju na davanju primjedbi za određena zakonska rješenja na način kojim se donose u Federalnom parlamentu. Želim da istaknem da je to pravi način rada skupština kantona, a sve u svrhu usvjanja što boljih zakonskih rješenja - istakla je potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović. 

U nastavku posjete institucijama Zeničko-dobojskog kantona, potpredsjednica Mahmutbegović posjetila je Univerzitet u Zenici, gdje se sastala sa rektorom, te Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je sa razgovarala sa menadžmentom ove najveće  medicinske ustanove u ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.