maglajinfo.com
vijesti zdk 804

zloupotreba položaja

Potvrđena optužnica protiv Senaida Begića, predsjednika KO SDP ZDK

8.05.2019. 13:43 0

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 24.04.2019. godine podiglo je optužnicu protiv Begić Senaida zbog krivičnog djela produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ FBiH u vezi sa članom 55. KZ FBiH i krivično djelo prevara u službi iz člana 385. stav 1. KZ FBiH a sve u vezi sa članom 54. KZ FBiH i Avdaković Omera zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ FBiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 30.04.2019. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

- Optužnicom se Begić Senaidu stavlja na teret da je kao službena osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlašćenja pribavio korist drugom i nanio štetu drugom, te da je kao službena osoba u Federaciji BiH, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, davanjem lažnih podataka doveo u zabludu ovlašćenu osobu, dok se Avdaković Omeru stavlja na teret da je kao odgovorna osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlašćenja pribavio korist drugima i nanio štetu drugom - saopćilo je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

Čitavu optužnicu možete pročitati klikom ovdje

Budi u toku - www.maglajinfo.com

sdp
Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.