maglajinfo.com
vijesti zdk 4943

Reanimacija nije uspjela

Poznati novi detalji o smrti porodilje i bebe: Komplikacije nastupile nakon što je H.A. rodila jedno dijete

12.08.2015. 19:55 0

Na porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica protekle noći preminula je 25-godišnja H. A. iz Žepča i jedna njena beba, dok je druga beba preživjela.

Potvrdila je to danas i Aida Buro, glasnogovornica KBZ-a koja je u izjavi za medije kazala: “U noći između 11. i 12 augusta tokom porođaja trudnice H.A., došlo je do komplikacija tokom kojih je ona preminula kao i beba, dok je duga beba rođena živa. U ovom trenutku nemamo više informacija o tom nesretnom slučaju. U skladu sa zakonskom obavezom zatražena je obdukcija koja će se obaviti na drugom odjelu bolnice, kada ćemo imati više informacija."

Također zenički mediji donose i izjavu Vršioca dužnosti direktora Kantonalne bolnice Zenica Rasima Skomorca koji je kazao da su kod preminule komplikacije nastupile nakon što je rodila jedno dijete. I pored pokušaja reanimacije, ljekari nisu uspjeli spasiti život porodilje i drugog djeteta.

Također potvrđene su i informacije da je trudnoća preminule porodilje vođena u Italiji.

Zatražena je obdukcija tijela kako bi se utvrdili uzroci smrti, a u ovaj slučaj uključilo se i Tužiteljstvo ZDK-a. 

Glasnogovornica Tužiteljstva ZDK Mirna Poljac potvrdila je kako je zbog smrtnog slučaja koji se dogodio u Kantonalnoj bolnici Zenica u svojstvu svjedoka saslušan suprug preminule osobe.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.