maglajinfo.com
vijesti zdk 517

Pravilnik za sprečavanje korupcije u zdravstvenim ustanovama u ZDK

7.02.2018. 13:06 0

Tim za borbu protiv korupcije Vlade Zeničko-dobojskog kantona, uz podršku Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva u BiH i partnerskom organizacijom ''ICVA - Inicijativa i civilna akcija'', održao je radni sastanak za izradu Pravilnika za sprječavanje korupcije u javnim zdravstvenim ustanovama ZDK.

Konsultativnom sastanku prisustvovali su koordinatori za borbu protiv korupcije kantonalnih javnih zdravstvenih ustanova i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, kao i stručne osobe iz ovih institucija koje će biti neposredno uključene u izradu pravilnika.

- Donošenje ovog pravilnika u zdravstvenim institucijama ima svrhu prihvatanje, afirmaciju i inkorporaciju antikorupcionih načela i stvaranje primjerene antikoruptivne atmosfere i radne klime, kako bi njegove odredbe postale ustaljeno ponašanje svih zaposlenih u skladu sa etičkim, moralnim i profesionalnim normama te opće prihvaćenim civilizacijskim vrijednostima - ističu u Timu za borbu protiv korupcije Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon što menadžment javnih zdravstvenih ustanova usvoje „Pravilnik za sprečavanje korupcije u javnoj zdravstvenoj ustanovi“, svi zaposlenici i korisnici usluga ustanove bit će upoznati sa mogućnostima i načinom prijave svakog oblika ponašanja, koje ima karakter koruptivnog djelovanja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.