maglajinfo.com
vijesti zdk 548

Predsjednik uprave ''AS Group'' posjetio Vladu Zeničko-dobojskog kantona

28.09.2017. 14:01 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević sastao se jučer s predsjednikom uprave ''AS Group'' Rusmirom Hrvićem, s kojim je razgovarao o prespektivama proizvodnih kompanija u BiH.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Himzo Smajić, domaćini su upoznati s poslovanjem kompanije ''AS Group'',  koja zapošljava preko 4.000 radnika i bavi se proizvodnjom hrane, trgovinom i industrijskom konfekcijom.

Stalnom i ubrzanom razvoju i napretku, kazao je Hrvić, najviše doprinose uposleni u svim preduzećima i naglasio da "ljudi čine kompaniju i da je briga za uposlene na prvom mjestu".

Premijer Galijašević je izrazio zadovoljstvo što je ovo jedna od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini i što je najveći broj njenih članica iz Zeničko-dobojskog kantona, a Vlada ZDK će i dalje stvarati povoljan poslovni ambijent za razvoj poduzetništva i nova upošljavanja, saopćeno je iz Vlade ZDK-a.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.