maglajinfo.com
vijesti zdk 283

Predstavnici boračkih udruženja u Vladi ZDK

14.11.2017. 20:06 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković razgovarali su s predstavnicima kantonalnih boračkih udruženja, predsjednicom Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Fatimom Muhmutagić, predsjednikom Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK Nazimom Bečirovićem i predsjednikom Skupštine JOB-a ZDK Vahdetom Hajdićem, o rješavanju smještaja svih ovih udruženja i njihovog izmještanja iz prostora Željezare Zenica.

Premijer i ministar su obećali da će vrlo brzo riješiti ovaj problem i naći adekvatan smještaj za navedene boračke organizacije, a predstavnici boračkih organizacija zahvalili su se na korektnoj saradnji i podršci koju imaju od kantonalnog Ministarstva za boračka pitanja.

Na sastanku je rečeno da su u toku pripreme za obilježavanje 25. godišnjice Trećeg korpusa ARBiH, koja će biti organizairana 1.decembra u Tešnju. Vlada ZDK će podržati ovu manifestaciju, kao i program obilježavanja Dana zlatnih ljiljana koji je planiran u maju naredne godine. Istaknuto je da je Vlada ZDK uvijek podržavala i podržavat će obilježavanje svih značajnih datuma vezanih za odbrambeno-oslobodilački rat 92.-95.

Pored ovih tema, razgovaralo se o donošenju kantonalnog budžeta za 2018. godinu, a predstavnici udruženja su informirali domaćine da su kao koordinacija boračkih udruženja ZDK pokrenuli aktivnosti na donošenju novog Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.