FENA
vijesti zdk 718

Pregovori zdravstvenih radnika nastavit će se bez štrajka u ZDK

23.11.2017. 22:36 0

Članovi Nezavisnog strukovnog sindikata Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica, njih oko 1.300, iskazali su danas punu podršku pregovaračkom timu koji će voditi pregovore za potpisivanje novog Kolektivnog ugovora, kojim će se riješiti problematika svih radnika zaposlenih u zdravstvu.

Kako je saopćeno iz osnovne organizacije ovog sindikata KBZ svi uposlenici će se, do okončanja pregovora, vratiti pružanju usluga pacijentima u punom kapacitetu.

Sindikat je prihvatio ponudu i spremnost kantonalne vlade za rješavanje aktuelne problematike svih radnika zaposlenih u zdravstvu i ovlastio pregovarački tim da ih zastupa u pronalaženju reješenja za novi kolektivni ugovor.

U saopćenju organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica ističe se da ovaj put neće dopustiti da rješavanje problema ostane samo prazna priča i da će koristiti sva zakonom dopuštena sredstva u ostvarivanju svojih prava, a adekvatnu uslugu u zdravstvenom sistemu može pružiti samo zadovoljan tim uposlenika.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.