maglajinfo.com
vijesti zdk 273

PREMIJER GANIĆ PRIMIO NAJBOLJU BH SKIJAŠICU ELVEDINU MUZAFERIJU

Premijer Ganić primio najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju

7.02.2020. 13:54 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je u svom uredu skijašicu Elvedinu Muzaferiju, koja je prošlog mjeseca osvojila prve bodove u Svjetskom kupu u historiji Bosne i Hercegovine. Mlada i perspektivna članica Ski kluba ''Zenica'', rođena Visočanka, jučer je osvojila i prve bodove u disciplini spust na trci u italijanskoj Pili održanoj u okviru Europa kupa.

- Ovi bodovi su podstrek za mene, državu i sve mlade takmičare da nastave trenirati i naporno raditi kako bi napravili što bolji rezultat - kazala je Muzaferija, zahvalivši se premijeru Ganiću i resornom ministru Spahiji Kozliću za kontinuiranu podršku institucija Zeničko-dobojskog kantona.

Muzaferija je kao uspješna sportistkinja od ranije stipendista Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, a s obzirom na ostvarene rezultate i napredak najavljeno je povećanje iznosa mjesečne stipendije koja je do sada iznosila 200 KM. Osim toga, mlada skijašica će dobiti i jednokratnu nagradu premijera Ganića u iznosu od 2.500 KM, tako da će podrška Vlade ove godine biti veća od 5.000 KM.

- Ponosni smo što Muzaferija dolazi iz Zeničko-dobojskog kantona.Podrška sportu je jedna od ključnih politika ove vlade, tako da naša podrška uspješnim sportistima neće izostati ni u buduće - kazao je premijer Ganić.

Bh. skijašicu naredni ispit u Europa kupu očekuje od 12. februara, a zatim će nastupiti u disciplinama spust i superveleslalom na Svjetskom kupu u Crans Montani.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.