maglajinfo.com
vijesti zdk 583

Premijer ZDK Miralem Galijašević sastao se sa predstavnicima boračkih organizacija

15.03.2016. 16:31 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja su danas primili predstavnike Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Zeničko-dobojskog kantona sa kojima su razgovarali o implementaciji Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica kao i o drugim pitanjima koja su bitna za rad ove organizacije i projektima koje Organizacija planira realizovati u narednom periodu.

Predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca su svoje domaćine informisali o preblemima s kojima se svakodnevno susreću njihova djeca. Naglasili su da je 1275 djece iz ove populacije nezaposleno od kojih je 178 ukupno završilo fakultetsko obrazovanje, što je 25% od ukupnog broja nezaposlenih.

Članovi ove organizacije su naglasili da traže dosljednu primjenu odredaba Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica, tj. prioritet za svoju djecu pod jednakim uvjetima u provođenju konkursnih procedura, saopćila je Press služba Vlade ZDK.  

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.