maglajinfo.com
vijesti zdk 257

Prijem u Skupštini ZDK za predstavnike Udruženja RVI - amputiraca iz Zenice

10.11.2017. 14:37 0

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak, upriličio je prijem za članove Udruženja ratnih vojnih invalida - amputiraca iz Zenice tokom kojeg je razgovarano o tekućoj problematici ove populacije i prijedlozima njihovog rješenja.

Članovi RVI udruženja upoznali su predsjedavajućeg Duvnjaka o pokretanju inicijativa za izmjenu dviju odluka, koje se direktno tiču unapređenja života ove populacije i članova njihovih porodica.

Riječ je o ''Inicijativi za izmjenu Odluke o proširenom obimu prava iz oblasti zdravstvene zaštite za branioce i članove njihovih porodica'' i o ''Inicijativi za izmjenu Odluke o proširenom obimu prava na korištenje medicinsko-sanitetskih pomagala, medicinskog materijala i lijekova za ratne vojne invalide - paraplegičare''.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.