Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti zdk 977

Rješenje o verifikaciji uručeno i Seidu Omeroviću

Upriličen prijem za novoizabrane predsjednike medžlisa sa područja Muftiluka zeničkog

14.02.2019. 12:51 0

Muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom uredu jučer je u Zenici upriličio prijem za novoizabrane predsjednike izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice sa područja Muftiluka zeničkog, koji su izabrani na proteklim izborima u Islamskoj zajednici.

Prijem je organiziran u čast sljedećih predsjednika medžlisa: Muhamed Begagić – MIZ Zenica, Edin Šišić – MIZ Žepče, Husein Zilkić – MIZ Zavidovići, Seid Omerović – MIZ Maglaj, Zehrudin Kruško – MIZ Tešanj, Mirsad Husaković – MIZ Doboj i Šaban Sivić – MIZ Teslić.

Muftija zenički čestitao je novoizabranim predsjednicima na izboru, zaželio im uspjeh u radu, te posebno istakao da je velika čast biti predsjednik izvršnog odbora medžlisa, ali i velika odgovornost.

Muftija zenički upoznao je novoizabrane predsjednike sa odredbama Ustava Islamske zajednice u BiH koje se odnose na rad džematskih odbora i medžlisa, te nadležnosti predsjednika izvršnih odbora.

Također, muftija je zamolio predsjednike da sa svojim saradnicima rade na jačanju i čuvanju jedinstva Islamske zajednice kao i poštivanju odluka viših organa.

Nakon što su predsjednicima uručena rješenja o verifikaciji, primjerak Ustava IZ u BiH i prigodni pokloni, druženje je nastavljeno uz svečani ručak.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.