Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti zdk 682

Pripadnici SPJ MUP-a ZDK presreli vozilo i uhapsili dvije osobe

14.05.2019. 23:06 0

Pokazna vježba u okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

VIDEO

Pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK danas su u Zenici presreli automobil ''Golf'' te uhapsili dvije osobe.

Bila je to jedna u nizu simuliranih situacija a sve u sklopu pokaznih vježbi koje provode pripadnici SPJ na području Zenice u okviru obilježavanja 15. maja - Dana policije MUP-a ZDK. 

Kako je ranije najavljeno u okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, timovi Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na nekoliko lokacija na području Grada Zenica proteklih dana izvodili su pokazne vježbe.

Tokom vježbi simulirane su situacije sprečavanja nereda, presretanja vozila sa naoružanim licima koja su u bjekstvu i koja su se udaljila sa mjesta izvršenja teških krivičnih djela, spašavanja lica i potraga za licima, te lišenja slobode izvršilaca krivičnih djela, koje su izvodili posebno obučeni ronilački timovi, alpinistički timovi, timovi za pretragu i upad, koristeći posebnu specijalističku opremu.

Jedna takva vježba zabilježena je danas na ulici u Zenici, a kako je sve izgledalo pogledajte u video prilogu. 

- Na ovaj način želimo da prezentiramo usvojene policijske vještine, te demonstriramo specifične rizične situacije u kojim, dobro obučeni i uvježbani pripadnici Specijalne policijske jedinice, u vrlo kratkom vremenskom roku stavljaju situaciju pod kontrolu a izvršioce krivičnih djela i učesnike u neredima lišavaju slobode. Pripadnici ove jedinice učestvuju u operativnim akcijama koje se sprovode sa ciljem dokumentovanja najtežih krivičnih djela i hvatanja i lišenja slobode izvršilaca najtežih krivičnih djela. Takođe učestvuju u rješavanju kriznih situacija izazvanih prirodnim ili ljudskim faktorima, te se angažuju na obezbjeđenju javnih skupova i drugih visokorizičnih događaja i manifestacija, na kojim se okuplja veliki broj građana - saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.