FENA
vijesti zdk 311

Dan civilne zaštite

Priznanja za pripadnike civilne zaštite u ZDK-u

12.03.2018. 15:16 0

U okviru obilježavanja ''Dana civilne zaštite ZDK'' u Zenici je, u organizaciji Kantonalne uprave Zeničko-dobojskog kantona, održana svečanost na kojoj su sumirani rezultati u protekloj godini i dodijeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

U okviru obilježavanja "Dana civilne zaštite ZDK" u Zenici je, u organizaciji Kantonalne uprave Zeničko-dobojskog kantona, održana svečanost na kojoj su sumirani rezultati u protekloj godini i dodijeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

-Na svu sreću u proteklih godinu dana nismo imali prirodnih nesreća, ali smo iskoristili vrijeme da ojačamo strukture zaštite i spašavanja tako da smo sada puno spremniji nego u ranijem periodu. Nabavili smo dosta nove opreme i dosta smo, kroz obuku i opremanje, uradili na prevenciji svih eventualnih prirodnih nepogoda, i možemo reći da smo sada spremniji za nedaće koje bi nas mogle zadesiti u budućnosti - kazao je za Fenu komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK Fahrudin Brkić.

Priznanja i nagrade civilne zaštite za uloženi rad, zalaganja i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća dodijeljana su za šest pojedinaca i četiri organizacija.

Pismene pohvale Civilne zaštite ZDK-a dobili su Džavid Aličić, načelnik Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK-a, Ferid Mujčić, DVD Breza, Senahid Ibrahimović, DVD Olovo, Merisa Kaljanac, CZ Olovo, Arif Mujkanović i Enes Arifagić, obojica iz Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj, i Dobrovoljno vatrogasno društvo Doboj-Jug.

Zahvalnice Civilne zaštite uručene su Sportsko-rekreativnom klubu "Bosna Zenica", Rafting klubu "Krivaja Zavidovići", te Sportskom i naučno-istraživačkom klubu "Atom Zavidovići".

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.