maglajinfo.com
vijesti zdk 2781

Projekt prekvalifikacije i dokvalifikacije odraslih nezaposlenih osoba u ZDK-u

16.02.2017. 15:58 0

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona organizirala je inicijativni sastanak za učesnike u projektu ''Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu'', koji se finasira putem Švicarske razvojne agencije u BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Ministarstva za privredu, JU Službe za zapošljavanje ZDK-a, Pedagoškog zavoda Zenica, Mješovite srednje škole Zavidovići, Mješovite srednje industrijske škole Zenica, Tehničke škole Zenica, Metalurškog instituta Kemal Kapetanović u Zenici, Privredne komore ZDK-a i predstavnici "Projekta Prilika Plus".

Prema strateškom planu, projekt će se realizirati primarno u dva pravca, putem pokretanja programa prekvalifikacije i dokvalifikacije odraslih nezaposlenih osoba za potrebe metaloprerađivačkog sektora i sektora tekstila, kože i obuće, i unapređenja praktične nastave za učenike u srednjim stručnim školama inoviranjem postojećih nastavnih planova i programa u skladu s programskim ciljevima Strategije zapošljavanja ZDK-a i kantonalnog Zakona o obrazovanju odraslih.

Na sastanku je potpisan memorandum o saradnji u realizaciji projekta Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu", kojim je iskazan jedinstven stav svih učesnika da je ovaj projekt od izuzetne važnosti za kanton i da će se svi akteri u punom kapacitetu angažovati u njegovoj realizaciji.

Planirano je da se naredni sastanak održi s kompanijama iz navedenih sektora kako bi dogovorili naredne aktivnosti u kojim će kompanije participirati u realizaciji ovog projekta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.