maglajinfo.com
vijesti zdk 888

Proljetna faza preventivne sistematske deratizacije

14.06.2016. 15:17 0

Akcija proljetne faze preventivne sistematske deratizacije za 2016. godinu na području Zeničko-dobojskog kantona, počinje 14.06. i trajat će do 14.07.2016. godine, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

U skladu s ovlaštenjima datim od strane nadležnih institucija vlasti akciju proljetne faze preventivne sistematske deratizacije za 2016. godinu na području Zeničko-dobojskog kantona organizovat će i sprovesti JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Cilj ove akcije je smanjenje broja glodara na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području Kantona. Ova akcija se sprovodi postavljanjem trovne mase na javne površine, obale rijeka, u kanalizacione šahtove, zajedničke prostorije stambenih zgrada, deponije čvrstih otpadaka, ugostiteljske, trgovačke, skladišne i privredne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

- Deratizacija se sprovodi savremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodara, a postavljeni mamci u kutijama označeni su sa oznakom OTROV, pa apelujemo na građanstvo da otrove ne diraju i ne pomjeraju sa postavljenih lokacija. Pozivamo sve subjekte na saradnju pri izvođenju preventivne akcije, kako bi bila provedena što kvalitetnije, te kako bi postigli očekivani efekat i povoljnu epidemiološku situaciju na našem Kantonu i time zaštitili zdravlje stanovništva, navode iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.