maglajinfo.com
vijesti zdk 955

Provedba alternativne sankcije rad za opšte dobro na području ZDK-a

1.06.2016. 18:03 0

Predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice i Ministarstva za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona organizirali su koordinacijski sastanak s predstavnicima javnih ustanova iz oblasti socijalne zaštite i humanitarnih organizacija radi unapređenja saradnje na provedbi alternativne sankcije rad za opšte dobro na slobodi.

Zaključeno je da na ovom planu treba ostvariti bolju saradnju i podršku društvene zajednice, privrednih subjekata, javnih ustanova, organizacija koje se bave humanitarnim radom i nevladinog sektora.

Dogovoreno je da učesnici koordinacijskog sastanka potpišu ugovore s Ministarstvom za pravosuđe i upravu ZDK-a kako bi se ostvarile kvalitetnije pretpostavke za saradnju u provedbi alternativne sankcije rad za opće dobro na slobodi.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.