Racionaliziran način zaštite djece i odraslih osoba s posebnim potrebama u ZDK-u

9.02.2017. 22:59 0

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Vlade ZDK, Nurđehan Šahinović, i predsjednik Upravnog odbora Udruženja ''Humanost-societas humanitatis'' Zenica, koje je osnivač Ustanove ''Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama'' Maglaj, Mario Vrbić, potpisali su danas u Zenici ugovor o imovinskim i drugim pravima i obavezama Ustanove ''Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama'' Maglaj završetkom procesa objedinjavanja javnih ustanova ovog tipa.

Ugovorom se potvrđuju i nastavljaju aktivnosti vezane za raniju odluku Skupštine Zeničko-dobojskog kantona o pripajanju maglajske ustanove „Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama“ kantonalnoj Javnoj ustanovi "Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK".

Na ovaj način je završen postupak pripajanja ovih ustanova, na način da su ugovorom uređena pitanja i način regulisanja statusa uposlenika, kao i pitanje regulisanja imovine i zatečenog stanja sredstava, prava i obaveza.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, uz podršku Vlade ZDK ovim nastavlja razvoj dobre prakse i mreže usluga za omogućavanje adekvatne zaštite djece i odraslih osoba s posebnim potrebama na području Zeničko-dobojskog kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.