maglajinfo.com
vijesti zdk 820

Radnici Krivaje Mobel deblokirali magistralni put M17 kod Žepča

16.02.2016. 20:24 0

Radnici zavidovićke Krivaje Mobel večeras iza 19,00 sati deblokirali su magistralni put M17 u mjestu Papratnica kod Žepča.

Ovo je u telefonskom razgovoru za portal zdici.info potvrdio Besim Hasić, predstavnik Sindikata radnika.

"Maloprije smo razgovorali sa radnicima i dogovorili smo se da ćemo dati 48 sati roka Vladi da nam isplati određena sredstva. Uskoro očekujemo autobuse koji će doći po nas iz Zavidovića, a saobraćaj bi trebao biti normalizovan", kazao je je Hasić.

Podsjećamo, danas oko 12,00 sati radnici zavidovićke ''Krivaje mobel'' blokirali su magistralnu cestu M17 kod Žepča, zahtijevajući isplatu jednokratne novčane pomoći jer već mjesecima nemaju plaće. Radnici traže također i angažman viših nivoa vlasti na rješavanju stanja u ovom preduzeću nakon što je po odluci Odbora povjerilaca zatražen raskid kupoprodajnog ugovora sa ortačkom grupom koja je u septembru 2014. godine kupila imovinu “Krivaje” u stečaju.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja, s obzirom da su se formirale duge kolone vozila. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.