FENA
vijesti zdk 790

Radnicima ''Krivaje'' obećana isplata 100.000 KM iduće sedmice

19.07.2016. 14:21 0

Radnicima ''Krivaje Mobel'' iz Zavidovića naredne sedmice trebalo bi konačno biti isplaćeno 100 hiljada KM koje je Skupština Zeničko-dobojskog kantona odobrila, potvrdio je Feni Muhamed Mahovac, predstavnik radnika.

– O ovome će biti riječi prekosutra na sjednici Vlade, a isplatu očekujemo u utorak. To je dogovoreno danas sa predstavnicima Vlade ZDK u Zenici i ta pomoć dijeliće se otprilike na 740 radnika – kazao je Mahovac.

Dva  osnovna zahtjeva radnika „Krivaje Mobel“ koji su juče i danas bili blokirali zgradu Opštine Zavidovići, kako je kazao,  bili su da se Sud očituje kada će biti doneseno konačno rješenje vezano za stečajni postupak,  te da Vlada ZDK isplati 100 hiljada KM koje je Skupština Kantona odobrila.

– Za ova sredstva smo se danas dogovorili, međutim kada je riječ o prvom zahtjevu rečeno nam je da će se i za to uskoro naći rješenje, tako da odustajemo od blokade zgrade Opštine – istakao je Mahovac.

Radnici preduzeća „Krivaja Mobel“ iz Zavidovića posljednjih nekoliko mjeseci više puta su izlazili na ulice u znak protesta, a u maju su bili izvršili i blokadu magistralnog puta M-17.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.