RTV Zenica
vijesti zdk 796

Razriješen UO i NO Službe za zapošljavanje ZDK

30.07.2015. 17:50 0

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na današnjoj sjednici razriješila dosadašnji i imenovala novi, privremeni Upravni i Nadzorni odbor Javne ustanove Služba za zapošljavanje ZDK, na period do 3 mjeseca, javila je RTV Zenica.

Stanje u ovoj Ustanovi je kulminiralo u negativnom smislu i Vlada je poduzela korake na konsolidaciji, kazao je premijer Miralem Galijašević.

Vlada je razmatrala Informaciju o toku postupanja po zaključku Skupštine sa nastavka 2. sjednice, a koji se odnosi na Izvještaj o radu kantonalne Službe za zapošljavanje.

Resorni ministar, Nurđehan Šahinović je potvrdio, da je donijeta odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog Upravnog i Nadzornog odbora. Biti će raspisan javni oglas za imenovanje ovih tijela.

- Predložene mjere uključuju i aktivnosti na konsolidaciji stanja, provođenju programa mjera štednje, te radne i organizacione discipline u Službi, pojasnio je ministar Šahinović.

Služba za zapošljavanje je za prvih 6 mjeseci ove godine poslovala sa gubitkom od 1 milion i 900 hiljada maraka.

Premijer Galijašević ukazuje da su pristigle brojne pritužbe uposlenika na postupanje menadžmenta na čijem je čelu Ratko Orlandić.

- Imali smo strpljenja za ovu Ustanovu, uprkos brojnim pritiscima uposlenika na postupanje menadžmenta, odnosno direktora i krajnje je vrijeme za radikalne poteze, istakao je Galijašević.

Vlada ZDK je na današnjoj sjednici upoznata i sa reformskom agendom koja je i prihvaćena. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.