maglajinfo.com
vijesti zdk 2323

Zabilježeno preko 8 hiljada prekršaja

Sankcionisan veliki broj vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila

14.04.2017. 18:02 0

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je u proteklom periodu intenzivirala aktivnosti iz svoje nadležnosti, na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH, saopćeno je danas iz MUP-a ZDK-a.

Cilj naznačenih aktivnosti je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i prekršaja u saobraćaju, kako bi se unaprijedilo postojeće stanje, te postigao visok stepen bezbjednosti saobraćaja na putevima na području Zeničko-dobojskog kantona.

- Naznače aktivnosti su poduzimane sa posebnim akcentom na dokumentovanje i sankcionisanje  nedozvoljene brzine kretanja vozila. Tako su, u vremenskom periodu od 14.02. do 09.04.2017. godine, mobilni radarski sistemi na magistralnim cestama na području Zeničko-dobojskog kantona evidentirali i zabilježili 6399 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, a stacionarni radarski sistemi 1623 prekršaja - stoji u saopćenju. 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će nastaviti sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te u tom smislu sprovoditi pojačane akcije, u kojim će se sankcionisati svi nesavjesni vozači i drugi učesnici u saobraćaju, zbog kršenja saobraćajnih propisa.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.