maglajinfo.com
vijesti zdk 280

Saobraćaj kroz tunel Vranduk noćas će biti potpuno obustavljen

13.06.2019. 16:41 0

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, saopćeno je danas iz BIHAMK-a.

Kako se navodi u redovnom izvještaju BIHAMK-a o stanju na putevima tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera a zbog privremenog asfaltiranja tunela večeras od ponoći do sutra ujutro do 5.00 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

Potpuna obustava saobraćaja zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5,  prolongirana je za sutra ujutro od 8.00 sati. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres (u tunelu Kupreška vrata) danas do 17.00 sati zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U toku su i sanacioni radovi u Rajlovcu, na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup, zbog čega vozila od 07 do 17 sati saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.