maglajinfo.com
vijesti zdk 1205

Saradnja Vlade ZDK-a i Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT

2.02.2017. 19:08 0

Predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT i Udruženja Infohouse danas su u Zenici potpisali Memorandum o saradnji koji predstavlja osnovu za rad na realizaciji Akcionog plana Vlade ZDK-a za borbu protiv korupcije.

Memorandum su potpisali premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, direktorica Udruženja Infohouse Dženana Alađuz i direktor Centra za razvoj medija i analize – CRMA Eldin Karić.

Saradnja  Vlade ZDK-a i Antikrupcijske mreže u BiH ACCOUNT realizuje se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH USAID i kantonalnog Tima za borbu protiv korupcije, u čijem sastavu su predstavnici kantonalnih ministarstava i institucija, akademske zajednice i nevladinog sektora.

- Posebno smo zadovoljni što je Vlada ZDK-a insistirala na uspostavljanju ove saradnje i zatražila od našeg antikorupcijskog tima otvorenu saradnju na ovom polju. Nemamo takvu saradnju s drugim kantonima i županijama, ali ovo je način da i drugi vide kako zajedničkim aktivnostima možemo postići bolje rezultate, kazao je Karić.

Na području ZDK-a posebna pažnja bit će posvećena mjerama iz Akcionog plana, koje se odnose na učešće civilnog sektora u sprečavanju korupcije, realizaciju zajedničkih projekata u ovoj oblasti kao i organizaciju obuka, seminara, radionica te drugih modula edukacije.

Vlada ZDK-a je opredijeljena da u antikorupcijske aktivnosti uključi sve zainteresovane subjekte, a posebno nevladin sektor kao neizostavnog aktera.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.