maglajinfo.com
vijesti zdk 1175

Sastanak s boračkim udruženjima u ZDK-u o programima utroška sredstava

24.03.2017. 15:11 0

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković održao je radno-konsultativni sastanak s predstavnicima kantonalnih udruženja koja okupljaju branilačku populaciju na kojem je razgovarano o programima utroška sredstava za 2017. godinu i inicijativi o izmjenama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica i podzakonskih akata.

Ministar je informirao prisutne da će uskoro slijediti javni pozivi za realizaciju većine projekata definiranih u Programu utroška sredstava.  

Sugerisao je da svi uzmu aktivno učešće kako bi se omogućila što bolja i uspješnjia saradnja i realizacija navedenih obaveza, a na obostrano zadovoljstvo. Prisutni su iskazali pozitivan stav spram predloženih programskih ciljeva i rada Ministarstva, te obećali da će se maksimalno uključiti i pomoći ovoj populaciji na terenu i tako doprinijeti što boljoj realizaciji istih.

- Sastanak je omogućio i otvaranje drugih tema vezanih za aktivnosti koje provodi Ministarstvo, a vezanih za realizaciju dopunskih prava branilačke populacija - saopćeno je iz Vlade ZDK-a.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.