maglajinfo.com
vijesti zdk 814

Uskoro nova većina u ZDK?

SDA, HDZ BIH, A-SDA i SBiH na putu da formiraju novu skupštinsku većinu u ZDK

25.01.2019. 10:38 0

Nakon raspada skupštinske većine okupljene oko SDP-a i neuspjelog pokušaja inaugurisanja mandatara za sastav Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Stranka demokratske akcije, kao pobjednik proteklih izbora sa osvojenih 11 mandata u Skupštini, započela je razgovore o formiranju nove skupštinske većine u ovom kantonu.

Nakon održanog sastanaka sa HDZ BiH, razgovori su ove sedmice vođeni sa A-SDA te sa Strankom za BiH, sa kojom je već potpisan sporazum o saradnji u svim kantonima na nivou centrala. 

- Cijenimo da su programski ciljevi HDZ-a, A-SDA i SBiH slični programskim ciljevima Stranke demokratske akcije, tako da je SDA na putu da sa HDZ BiH, A-SDA i SBiH formira skupštinsku većinu u Zeničko-dobojskom kantonu. Slijede operativne aktivnosti - izjavio je  tim povodom predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.