SDPBiH imenovao povjerenike u pet organizacija na području ZDK

29.12.2016. 20:39 0

Kantonalni odbor SDPBiH za Zeničko-dobojski kanton proveo je i prezentirao javnosti zaključak Glavnog odbora i Predsjedništva te partije o ''uvođenju povjerenstava u pet općinskih organizacija sa područja ZDK i u Gradskoj organizaciji Zenica''.

Predsjednik Kantonalnog odbora Senaid Begić konstatovao je da je proteklim lokalnim izborima ostvaren izborni cilj i zaustavljen trend pada broja glasova, te da je ostvaren rast broja glasova u odnosu na izbore 2014. godinu.

KO SDPBiH u ZDK je prema broju osvojenih glasova, mandata i procentualno druga organizacija sa najboljim ostvarenim rezultatom u SDPBiH. Najveći porast glasova, u odnosu na 2014. godinu, zabilježen je u Maglaju, Zavidovićima i Žepču, zabilježen je pad broja glasova u Zenici, Kaknju, Olovu i Usori, dok je u Tešnju zabilježen gotovo identičan rezultat u odnosu na 2014. godinu.

U skladu sa zaključkom Glavnog odbora SDPBiH, Predsjedništvo te partije donijelo je zaključke da se u organizacijama Kakanj, Zenica, Usora, Visoko, Breza i Olovo, uvede stranačko povjereništvo.

Za povjerenike u općinskoj organizaciji SDP Kakanj imenovan je Čobo Adnan, u Zenici je Mladen Simić, u Usori je imenovan Safet Fetinci, u Visokom je povjerenik Dejan Ščepanović, u Brezi Sabit Begić, a u Olovo je za poverenika imenovan Mirad Hodžić.

Poslanik u Skupštini ZDK Munib Husejnagić obazložio je da predloženi kantonalni budžet nije podržan od poslanika SDP, jer je planirano novo kreditno zaduženje u iznosu od 30 miliona KM.

– Ovo kreditno zaduženje je neprihvatljivo, posebno ako se uzme u obzir činjenica da ova Vlada  u odnosu na prethodnu ima pojačano punjenje budžeta za tri do četiri miliona mjesečno, kazao je Husejnagić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

sdp
Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.