Senat zeničkog Univerziteta donio odluku o organizovanju dodatnog septembarskog roka

1.10.2015. 16:39 0

Senat zeničkog Univerziteta donio je odluku o organizovanju dodatnog septembarskog roka, potvrđeno je sa Univerziteta, javila je RTV Zenica.

Uvođenjem takozvanog socijalnog roka, velikom broju studenata biće omogućeno dodatno vrijeme za pripremu i polaganje ispita, odnosno ispunjavanje uslova za upis na više godine studija na zeničkim fakultetima.

Odluka Senata donesena je na prijedlog Unije studenata, koji se nadaju većoj prolaznosti studenata. Dodatni septembarski ispitni rok moći će koristiti svi studenti, s pravom na samo jednu prijavu.

Rok za prijavu je od danas do ponedjeljka, 5. oktobra, a ispiti će biti organizovani od utorka, 6. oktobra do petka, odnosno subote, 9. i 10. oktobra, utvrđeno je odlukom Senata Univerziteta u Zenici.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.