Sindikati ZDK upoznati s Nacrtom budžeta: Premijer obećao redovnu isplatu naknada

7.12.2015. 18:02 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević upoznao je danas predstavnike kantonalnih granskih sindikata, osnovnog odgoja i obrazovanja, srednjeg i visokog obrazovanja, te organa uprave, sa projekcijama Nacrta budžeta za 2016. godinu.

- Osnovna karakteristika budžeta za iduću godinu je da će plate i naknade ostati na istom nivou, a ono što možemo obećati je njihova redovnost u isplati, izjavio je premijer Galijašević.

Predsjednik kantonalnog odbora Sindikata, Mirnes Isaković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je sa Vladom uspostavljen aktivan socijalni dijalog.

Predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja, Selvedin Šatorović najavio je za iduću godinu pregovore o kolektivnom ugovoru, proisteklom iz novog Zakona o radu, javila je RTV Zenica. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.