maglajinfo.com
vijesti zdk 2831

Zbog niskih temperatura

Preporuka ministarstva: Skraćivanje nastavnih časova na 30 minuta ili prekid nastave

26.02.2018. 09:29 0

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona jutros je preporučilo direktorima svih škola na području ZDK-a da zbog niskih temperatura razmotre mogućnost skraćivanja nastavnih časova na 30 minuta ili prekid nastave.

Preporuku koja je poslana na adrese svih osnovnih i srednjih škola na području ZDK-a potpisao je resrni ministar Mensur Sinanović. 

- Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, postupajući u skladu sa članom 32. Zakona o osnovnoj školi Zeničko-dobojskog kantona („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“, broj: 5/04, 20/07, 9/11 i 4/14) i članom 40. Zakona o srednjoj školi Zeničko-dobojskog kantona („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona“, broj: 9/17), dostavlja obavijest da u skladu sa uslovima rada, u svim školama zbog niskih temperatura, razmotrite mogućnost skraćenja nastavnih časova na 30 minuta, ili prekid nastave, te Vam preporučuje da u nastaloj situaciji racionalno procijenite prilike i stanje i sami se odlučite za najpovoljniju i najizgledniju opciju organizacije nastavnog procesa, u najboljem interesu djece i osoblja škole, a sve do ostvarenja povoljnih uslova za rad - stoji u preporuci. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.