Skupština ZDK jednoglasno usvojila Odluku o prihvatanju Strategije razvoja do 2020. godine

30.01.2016. 18:06 0

Skupština Zeničko dobojskog kantona jučer je jednoglasno, u nastavku 23. sjednice usvojila Odluku o prihvatanju Strategije razvoja za period 2016-2020. godine. Usvojen je i Elaborat o opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine, javila je RTV Zenica.

U nastavku 23. sjednice Skupštine razmatrana je i jednoglasno prihvaćena Strategija razvoja ZDK za period 2016-2020 godine. Uvodna pojašnjenja iznijela je Đenana Ćolaković, rukovodilac Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte pri Vladi ZDK, istakavši da se Strategija po vertikali oslanja na više razvojnih i strateških dokumenata, kako BiH tako i Evropske unije.

Strategija razvoja ZDK podržana je od strane svih Klubova političkih stranaka, uz sugestije i prijedloge da se o njenoj provedbi povremeno informišu.

Skupština je prihvatila i Elaborat o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine ZDK.

Resorni ministar, Mensur Sinanović ukazuje da se između tri opcije, Vlada trenutno opredjelila za najeftiniju, što znači da se neće formirati Zavod kao javna ustanova. Formirat ćemo službu unutar Odsjeka za kulturu sa četiri stručne osobe koje će voditi ovu oblast, kazao je ministar Sinanović.

Klub zastupnika SBB-a tražio je odgodu jučerašnjeg nastavka 23. sjednice ali za ovaj prijedlog nije dobio podršku unutar Kolegija Skupštine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.