FENA
vijesti zdk 600

Nakon formiranja nove većine

Smijenjeni ministri u ZDK neće na ''bijeli hljeb''

29.11.2015. 18:31 0

Ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, koji su smijenjeni zbog uspostavljanja nove skupštinske većine, vratit će se svojim ranijim aktivnostima i na pozicije na kojima su ranije bili angažirani.

- Za sada ćemo iskoristiti samo godišnje odmore, obzirom da smo hitnom sjednicom izbačeni sa vlasti odlučili smo da koristimo sva prava koja nam pripadaju po zakonu. Nakon odmora pojedinačno ćemo odlučiti šta će ko i kako uraditi. Mislim da će kolega Gvozdenović se vratiti na radno mjesto u Kantonalnoj bolnici, Goran Bulajić će se vratiti u svoju porodičnu firmu, a ja sam bio u penziji i vjerovatno ću se vratiti u penziju. S obzirom na način na koji smo izašli iz vlasti tražićemo sve što nas sljeduje po zakonu, a sve ostalo je stvar ličnih odluka i ne vjerujem da ćemo budžet Zeničko-dobojskog kantona opteretiti na bilo koji način - kazao je Feni bivši ministar MUP-a ZDK Hajrudin Žilić.

Bivši ministar zdravstva Bojan Gvozdenović je najavio da će se tako nakon odmora, 28.decembra, javiti na svoje radno mjesto na ginekološki odjel Kantonalne bolnice Zenica.

- Što se tiče 'bijelog hljeba' nikad to ne bih uzeo, jer ne smatram da je to moralno iako je po zakonu - kazao je Gvozdenović.

Smijenjeni ministar prometa Goran Bulajić je na odmoru, a, prema informacijama, vratit će se radnim obavezama u privatnu porodičnu firmu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.