Specijalci FUP-a i četiri kantonalna MUP-a: U Nemili zaustavljena pobuna građana

11.11.2015. 15:53 0

Na području stare kasarne u Nemili u blizini Zenice danas je održana pokazna vježba pripadnika specijalnih policijskih jedinica Federalne uprave policije i ministarstava unutrašnjih poslova iz četiri kantona.

Vježba je imala za cilj uvježbavanje zajedničkog djelovanja u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i prelaska u krizno stanje.

U vježbi je učestvovalo 600 policijskih službenika, timovi pripadnika specijalnih policijskih jedinica Federalne uprave policije i ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

- Sa iskustvenog i stručnog aspekta ove godine smo spremniji i obučeniji nego prošle i nastavit ćemo kontinuirano raditi. Pokazana je velika stučnost i spremnost - izjavio je komesar Semir Šut.

Prije vježbe održan je i sastanak koordinacije direktora Federalne uprave policije sa policijskim komesarima kantona, a gdje se razgovaralo o trenutnom stanju sigurnosti na području Federacije BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.