maglajinfo.com
vijesti zdk 458

Šta građani znaju o korupciji?

7.06.2017. 20:52 0

U okviru kampanje pod nazivom “Borba protiv korupcije” Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je realizirala nekoliko aktivnosti tokom kojih su upoznali građane o načinima prijavljivanja korupcije.

- Osnovni cilj aktivnosti je da se javnost podstakne da blagovremeno prijavljuje policiji slučajeve korupcije i da upoznaju koje sve radnje predstavljaju koruptivno djelovanje i naravno kako to mogu prijaviti, te koje su nadležnosti policije na dokumentovanju prijavljenih slučajeva korupcije - izjavila je glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Komesar Uprave policije MUP-a ZDK Semir Šut je naveo da je problem što građani malo znaju o načinima prijavljivanja korupcije, te da se neposrednim kontaktom želi olakšati komunikacija između građana i policije, te sa Tužilaštvom ZDK-a.

- Prema podacima s kojima raspolažemo imamo porast prijava korupcije - istakao je Šut.

Tokom današnjih aktivnosti o temi korupcije u TC "Džananović" u Zenici je postavljen promotivni štand na kojem su policijski službenici građanima djelili promotivni materijal, odgovarali na pitanja građana, i educirali sugrađane o toj temi. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.