maglajinfo.com
vijesti zdk 712

Stanje na putevima: Sanacija mosta kod Žepča na M17

4.04.2016. 11:19 0

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici magistralne ceste M-17 Topčić Polje-Žepče, saobraćaj je iz smjera Žepča prema Topčić Polju preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Saobraćaj se danas odvija po pretežno suhom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoceste A1 Vlakovo-Butile u mjestu Treševine odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine. U toku su i radovi na sanaciji dilatacionih naprava na lijevoj strani autoceste na dionici Visoko-Podlugovi, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

Zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova za prvu fazu projekta sanacije tunela Čaklovići, na magistralnoj cesti M-4 Simin Han-Donje Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici magistralne ceste M-17 Topčić Polje-Žepče, saobraćaj je iz smjera Žepča prema Topčić Polju preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Čapljina-Doljani, Potoci-Mostar, Jajce-Crna Rijeka, Tuzla-Šićki Brod i Derventa-Srbac.

- Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima  zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Vozače napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.