FENA
vijesti zdk 539

Štrajk upozorenja neljekarskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica

18.12.2017. 11:13 0

Članovi Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice u Zenici donijeli su odluku o organiziranju i održavanju štrajka upozorenja zbog kako kažu ''diskriminatorskog odnosa Vlade Zeničko-dobojskog kantona prema neljekarskom osoblju Javne ustanove Kantonalne bolnice Zenica''.

Štrak upozorenja je najavljen i bit će organiziran danas od 10,00 do 10,30 sati za vrijeme pauze za doručak u toku radnog vremena u glavnom holu JU Kantonalne bolnice Zenica.

- Budući da će štrajk upozorenja biti održan u vrijeme pauze, te da se poslovi neće prekidati za vrijeme trajanja štrajka, nije primjenjiva odredba člana 5. stav 8. Zakona o štrajku - navodi se u saopćenju sindikalne organizacije, koja je svoju odluku uputila direktoru JU KB Zenica, kantonalnoj organizaciji NSSRZUZ FBiH i Ministarstvu zdravstva ZDK.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.