maglajinfo.com
vijesti zdk 918

Studenti generacije na prijemu kod premijera ZDK Miralema Galijaševića

11.11.2015. 18:12 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Mensur Sinanović priredili su danas prijem za studente generacije Dženanu Bečirhodžić, Ernu Tutić i Nermina Redžića, koji su dobili nagradu rektora za postignute rezultate u toku studija.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je donijela zaključak kojim je nevedenim studentima odobreno po 1000,00 KM kao nagrada za postignute rezultate u toku studija.

Nagrađeni studenti su se zahvali na prijemu i dodijeljenoj nagradi te izrazili nadu da će u budućnosti svoj radni angažman vezeti za Univerzitet u Zenici kao i namjeru da ostanu i rade u Bosni i Hercegovini.

Premijer i ministar su iskazali spremnost, da u okviru zakonskih mogućnosti, sa predstavnicima UNZE dogovore angažman ove troje studenta u nastavno-naučnom procesu. Ministar Sinanović je čestitajući nagrađenim studentima izrazio nadu da će oni biti primjer i uzor svojim kolegama, saopćeno je iz Press službe Vlade ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.