maglajinfo.com
vijesti zdk 1773

Poskupio smještaj u Studentskom centru u Zenici

Studentski centar Zenica: Umjesto dosadašnjih 91 studenti će plaćati 106 KM

12.08.2015. 14:57 0

Iako su u toku godišnji odmori, počele su pripreme za narednu školsku i akademsku godinu. Tako je Studentski centar Zenica raspisao jednomjesečni konkurs koji je okončan krajem jula. Na konkurs je pristiglo 326 aplikacija, iako je kapacitet studentskog doma 228 mjesta, javila je FTV.

Lista primljenih studenata koji su aplicirali za smještaj u Studentskom centaru Zenica bit će poznata do 10. septembra, nakon što Komisija za prijem odredi spisak uslovno primljenih studenata.

Iako se ove godine prijavilo manje studenta nego prethodnih, ipak je broj aplikacija od 326 nadmašio kapacitet Studentskog centra. Od toga 212 prijavljenih je iz općina Zeničko-dobojskog, a 105 Srednjobosanskog kantona.

Studenti će umjesto dosadašnjih 91, plaćati 106 KM, što je vjerovatno uzrokovalo manju zainteresiranost za smještaj u Domu u odnosu na prethodne godine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.